vrijdag 14 november 2008

Eindstreep in zicht

Onder de DOBO-vlag wordt de in het najaar gestarte cursus begin december feestelijk afgerond.

Voor Dalfsen-Nieuwleusen, Staphorst en Hardenberg hebben we daar nog geen duidelijke afspraken over gemaakt, maar het is wel van belang om dit de komende tijd wel te gaan doen.

Voor een aantal mensen uit Hardenberg - die in het voorjaar voor de eerste keer gestart waren - komt er een bericht vanuit de centrale organisatie: als je de cursus nu nog niet hebt afgerond, wordt je begeleiding stopgezet.
Aan de ene kant wil ik best die strikte richtlijn omzeilen en de begeleiding wel voortzetten - en dat dan ook graag in overleg met de centrale organisatie. Anderzijds moeten daar wel (individuele) afspraken aan ten grondslag liggen over de inspanning die dan verricht gaat worden om de cursus af te ronden.

Voor de mensen die dit najaar gestart zijn en nog niet halverwege zijn - bij ding 12 bijvoorbeeld - vind ik dat er wel enige aandacht moet komen voor de voortgang van deze cursus. Bij de meeste mensen heb ik gezien dat het passeren van ding 8 (dan heb je het gestoei met plaatjes gehad), soms ineens voor een tempo-versnelling kan zorgen. Dan lijken mensen ingeschoten te zijn op de cursus en worden er zomaar ineens in een weekend drie dingen gedaan.
Het kan misschien helpen om daar nog eens met elkaar van gedachten over te wisselen en afspraken te maken. Daarbij zijn we dan vooral gericht op: niet te veel willen, even rustig te lezen wat de bedoeling is en daar zo mogelijk scherpe keuzes in te maken en niet te ambitieus allerlei flitsende weblog-resultaten willen bereiken. Kort en goed even verslag te doen van je verrichtingen op je weblog (ook al heb je voor je eigen gevoel misschien geen enkel resultaat bereikt) en daar tevreden mee zijn blijkt een hele kunst te zijn!

Als je al wel zover bent, is het nog even doorzetten wel van belang, maar dan weet ik bijna zeker dat het gaat lukken.

Voor diegenen die daar prijs op stellen:

Er komen dit jaar nog twee inloopochtenden:


Donderdag 4 december van 9.30 uur - 12.00 uur in Bibliotheek Staphorst

Maandag 15 december van 9.30 uur - 12.00 uur in Bibliotheek Hardenberg

Kom daar naar toe als je met elkaar verder aan je cursus 23 dingen wilt werken, probleempjes en oplossingen wilt uitwisselen, tips en ideeen van elkaar wilt horen.

Als je overleg wilt over jouw voortgang, neem dan contact met me op. Ook als je er onverhoopt toch een punt achter wilt zetten, wil ik dat graag horen. Maar besef daarbij dat deze kans niet zomaar weer voorbij komt. Er is dit voorjaar nog geen nieuwe cursus gepland en het is vooralsnog voor mij een open vraag of dat gaat gebeuren.

Tot slot:
Kom naar de inloopochtenden, neem contact op als overleg wilt over de voortgang en/of laat op je weblog zien waar je mee bezig bent. Veel succes!

1 opmerking:

nikkie's blog zei

Ja, ik wil inderdaad graag veel (lees "misschien alles") weten. "Van vragen word je wijs", zei mijn vader altijd... vandaar deze 'tik' waarschijnlijk Jan! Fijn weekend!