woensdag 16 april 2008

Netvibes - RSS-feeds

Oei, wekenlang niet publiceren! Dat is interessant... of toch niet?

Ik ben met netvibes bezig geweest. Ik heb wat ingesteld. Ik was nog niet tevreden. Ik wilde daar nog verder mee aan de gang, maar er kwamen duizend en een dingen tussen.

Ik heb vandaag betoogd dat RSS misschien mijn ding niet is. Maar ik realiseer me dat dit te gemakkelijk en te kort door de bocht is.
Er zit wel een kern van waarheid in, ik heb al tijden lang Feedreader met enkele feeds. Maar te veel, ik verzuip er in. Allemaal feeds, soms wel interessant, maar vaak ook: ach ja, wel aardig, handig om te weten. Waar houdt het vermogen op om allerlei gegevens en teksten om te zetten in zinvolle en relevante informatie. Voor je het weet heb je allerlei feeds met allerlei berichten en moet je schiften om je weg door de brei te vinden. En het zou allemaal gemakkelijker worden.

Zelfkennis, een juiste inschatting van wat ik aankan - niet alleen in een periode dat ik hier de tijd voor weet te nemen - dat is een interessante uitdaging als je feeds op iets neemt.

Maar voor het begeleiden van een cursus natuurlijk wel bere-interessant. Dan wil ik wel een feed op de blogs van de deelnemers.

2 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Ha Hardaja,

Dat is zeker interesant. Je zal de eerste blogger niet zijn die allerhande mailtjes krijgt om te vragen of alles wel goed met je gaat :)

Te veel feeds is ... te veel inderdaad. Jij bent de baas over jouw persoonlijke informatieruimte (zoals Netvibes zo mooi genoemd wordt) dus weggooien die feeds die je niet helpen.

Zelfkennis helpt, maar ook de vraag "op wat voor informatie zit ik eigenlijk te wachten" helpt goed bij het selecteren van feeds.

Mooi dat je de feed op de blogs van de deelnemers wél als handig ervaart. (Die op www.23dingen.nl/ob ook hoop ik? ;) ) Op die manier ontdekt je vast langzaam welke feeds je nog meer dienen (en welke niet)

Succes met RSS!

Hardaja zei

Klopt, ik zal er kritisch naar blijven kijken. Er zijn zeker interessante mogelijkheden met feeds en RSS.

groet,

Hardaja