dinsdag 15 februari 2011

Winkler Prins Online

Winkler Prins online vanaf nu in alle openbare bibliotheken


De Inkoopcommissie van de Vereniging van Openbare Bibliotheken/ Stichting Bibliotheek.nl heeft voor kalenderjaar 2011 een landelijke licentie afgesloten met Uitgeverij Unieboek
Het Spectrum voor Winkler Prins online. Hiermee kunnen alle openbare bibliotheken in Nederland hun bezoekers gratis toegang bieden tot de encyclopedieën van de Winkler Prins online: de Grote, Studie, en Junior.

Winkler Prins online is dé webbased encyclopedie voor het Nederlandse taalgebied: betrouwbaar, onafhankelijk, up‐to‐date, multimediaal en een gegarandeerd veilige omgeving voor kinderen. Als enige in zijn soort kent de Winkler Prins online drie versies, aangepast aan de leeftijd en het kennisniveau van de verschillende gebruikers.

De Junior Winkler Prins online is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en bevat korte teksten van een begrijpelijk taalniveau, veel afbeeldingen, video's en animaties en een eenvoudige zoektechnologie.

Bekijk de demo van Junior Winkler Prins

De Studie Winkler Prins online is ontwikkeld voor jongeren vanaf tien jaar. Het taalgebruik is helder, de artikelen zijn beperkt in lengte en de vormgeving is aantrekkelijk. Een interactieve atlas en een statistiekmodule maken het aanbod compleet.

Bekijk de demo van Studie Winkler Prins

Daarnaast is er de Grote Winkler Prins online: een volledige en prachtig vormgegeven online encyclopedie die geschikt is voor iedereen vanaf vijftien jaar. De ruim zestigduizend artikelen worden ondersteund door veel multimedia, een interactieve atlas en een statistiekmodule.

Bekijk de demo van Grote Winkler Prins

Zowel de bibliotheek als de Winkler Prins heeft het verschaffen van betrouwbare informatie hoog in het vaandel staan. Daarnaast past Winkler Prins binnen andere kerntaken van de bibliotheek, zoals een leven lang leren en mediawijsheid. Kinderen moeten tegenwoordig al op jonge leeftijd leren omgaan met internet. Met websites die vaak gemaakt zijn voor volwassenen. Maar wat is objectieve informatie en waar word je gestuurd? Met Winkler Prins online biedt de bibliotheek een betrouwbare, leuke en educatieve bron om zelfstandig in te browsen.

Op de hoogte blijven van nieuwtjes en ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

De Inkoopcommissie van de VOB en Uitgeverij Unieboek Het Spectrum willen samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om bibliotheekleden ook buiten de bibliotheek toegang te bieden tot de Winkler Prins online.

Let wel no. 1: We hebben de publiekspc's nog niet overal ingericht op dit nieuwe aanbod. Ook zijn er wat databanken verdwenen, zoals de Fictierom. De komende dagen/weken zal dit in elke vestiging aangepast worden op de schermen van de publiekspc's.

Let wel no.2: er is geen licentie voor de woordenboeken (Prisma). Maar we hadden/hebben in de aquabrowser via Uitgebreid zoeken wel toegang tot de Van Dale woordenboeken Online!

Geen opmerkingen: