dinsdag 17 maart 2020

Bezoek de online bibliotheek!

Online Bibliotheek

In de online Bibliotheek vind je ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek, die je digitaal kunt lezen. Je moet hiervoor wel ingeschreven staan als lid. Maar als je dat nog niet bent, kun je dat direct regelen door lid te worden.


Luisterbieb



Probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes. 


Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. 










Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.
Hiervoor is een bibliotheekpas vereist, maar uitproberen kan sowieso.











Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html





















Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game 
en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html.
Zo leer je spelenderwijs over Mediawijsheid!

















Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.











Digitale Bibliotheek voor Nederlandse letteren (DNBL)

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied. Er zijn ook veel kinderboeken te vinden.


Geen opmerkingen: