Dit kan mooi worden. Dit heeft potentie.
Maar waarom heeft de bibliotheekwereld (lees bibliothecarissen) dit niet bedacht, opgezet en uitgewerkt?
Frank Huysmans vroeg het afgelopen week. Heeft het misschien te maken met ons SISO-systeem, waarin (net als in andere bibliotheek-indelingssystemen) de bibliotheekwetenschap bovenaan staat? Pas bij de rubriek 200 komt God te voorschijn. Zijn we in de bibliotheek soms te ver verheven boven alles en dringen mede daardoor ontwikkelingen in de maatschappij niet tijdig door tot ons?
Dit biedt wel perspectief. Ik zie mogelijkheden voor samenwerking in projecten met het onderwijs. Ik zie mogelijkheden in samen beleidsplannen schrijven.
Maar ik denk ook aan de opmerkingen van Annemarie Roobeek een paar jaar terug over het wel of niet slagen van internetcommunicatie bij een wereldwijd opererend bedrijf - ik meen Shell: Het moet zowel High Tech als High Touch zijn. Als mensen elkaar niet gezien hebben, is het moeilijk, zo niet onmogelijk om de communicatie via email, etc. te starten/onderhouden.
Bij wikipedia is het wel gelukt.
Maar ik heb een aantal links bezocht, die genoemd werden.
Bij de vogin-site is vooral informatie van gehouden cursussen te zien, niet iets dat dit najaar nog komen moet. Wat heeft een voorbijganger daaraan?
De wiki van Deventer vind ik een prachtig initiatief. Veelbelovend. Maar het zal nog wel wat duw- en trekwerk kosten om hier echt deelname vanuit diverse kanten te krijgen. En garanties dat dit lukt hebben we niet. Des te meer: petje af dat dit gelukt is om op te zetten en dat er collega's zijn met een visionaire blik en doorzettingsvermogen!
3 opmerkingen:
High Tech én High Touch. Prachtig! (Hoewel ik niet hoop dat er met High Tech ook moeilijk wordt bedoeld. Software moet vooral ook laagdrempelig in het gebruik zijn) En dan zou ik er nog High Value aan toe willen voegen.
Ontzettend belangrijk om de mensen die vooruitlopen voor hun pionierswerk te complimenteren, zoals jij nu doet.
Wat een ontzettend leuke foto bij deze post, trouwens!
Mooi geschreven.
Maar wie weet getuigt het juist van bijzonder veel intelligentie van de makers om met iets onpartijdigs te beginnen boven de sociale en culturele aspecten van onze samenleving, zoals in jouw voorbeeld godsdienst. :)
Inderdaad een mooie term, High Tech als High Touch. Een korte google actie laat me trouwens wel zien dadt de eerste hits zo allemaal rond 1998-2000 vallen. Zou het toen een grote hype zijn geweest?
Typisch web 2.0: durf maar 's op je * te vallen, dingen hoeven niet perse succesvol te zijn, want ook van mislukkingen leer je.
Een reactie posten